ACTIVITEITENToeristische bezoekjes aan Cordoba.

De stad Cordoba bevindt zich op slechts 15 minuten van de camping. Cordoba is in cultureel opzicht van belang vanwege zijn monumenten en musea. De stad is op zich een bezienswaardigheid, met zijn Moskee, zijn Joodse wijk, en smalle straatjes waar het goed wandelen is. In receptie treft U alle informatie aan over interessante bezoekplaatsen in Cordoba (musea, monumenten, teater, flamenco, gitaarfestival, plattegrond, parkeerplaatsen, etc.)


Landschap

De camping bevindt zich in de omstreken van de rivier Guadalquivir, een beschermd natuurgebied met veel wandelwegen welke het u mogelijk maken de verschillende landschappen en natuurrijkdom te leren kennen en in contact te treden met zijn flora en fauna..Deze uitstapjes zijn een genot voor wandelaars, fietsers en paardrijders.


Bergbeklimmen

In de directe omgeving van de camping bevindt zich de rots:Peñon del Aguila,welke gemakkelijk en snel te bereiken is.Deze zone beschikt over ruime en schaduwrijke platforms en bestaan uit kwartsblokken,groter dan 40 meter, vakkundig uitgerust met 24 gemarkeerde wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraad.Aan de voet van deze rots stroomt het riviertjeTamujoso en dichtbij de Guadalquivir met het stuwmeer:Salto El Carpio en zijn aanlegsteiger.De Zuid-Oost orientatie van de rotswand maakt het bergbeklimmen mogelijk,zelfs in ongunstige weersomstandigheden.


Watersport

Dichtbij de camping bevindt zich het waterpark Villafranca met zijn aanlegsteiger en zijn recreative zone Fuente del Rio. De zone beschikt over volledige infrastructuur gericht op vrijetijdsactiviteiten en de aanlegsteiger is bestemd voor canoen, roeien, zeilen, kajakken, vissen etc.). De rustige waters zijn bevaarbaar gedurende het gehele jaar en zijn omgeven door flora en fauna karakteristiek voor deze area.